PROGLAŠENI SPORTAŠI ZTS-a ZA 2012. GODINU

Senior
Filip Grgić, TK Metalac
EP, Manchester - 2 mjesto

Seniorka
Marina Sumić, TK Metalac
EP, Manchester - 2 mjesto
Svjetski kup, Aruba, Santa Kruz - 3 mjesto

Junior
Deni Andrun Razić, TK Osvit
EP 16-21, Atena - 3 mjesto

Trener
Marko Novak, TK Metalac

Sudac
Renata Crkvenac, TK Susedgrad Sokol
Prvi sudac na Olimpijskim igrama, London 2012
Svjetski kup, Aruba, Santa Kruz, - najbolji sudac natjecanja

Izniman doprinos
Tomislav Karaula, TK Dubrava
EP, Manchester - 3 mjesto

Martina Zubčić, TK Dubrava
Svjetski kup, Aruba, Santa Kruz - 3 mjesto

Antonija Žeravica, TK Orion
Svjetski kup, Aruba, Santa Kruz - 3 mjesto

Jelena Ivančić, TK Susedgrad Sokol
Svjetski kup, Aruba, Santa Kruz - 3 mjesto

DOGRADONAČELNICA GRADA ZAGREBA GĐA. JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ DOČEKALA HRVATSKE REPREZENTATIVKE

Dana 28.11.2012. vidno umorna, vratila se ženska reprezentacija sa Svjetskog kupa iz daleke Arube. U dvorani  4, Doma sportova,  izraze dobrodošlice i čestitke za postignuti rezultat izrazila je  dogradonačelnica grada Zagreba gđa. Jelena Pavičić-Vukičević,  te delegacija Hrvatskog taekwondo saveza (predsjednik g. Franjo Prot i koordinator reprezentacije g.  Petar Josipović),   Zagrebačkog športskog saveza (voditelj ureda gl. tajnika g. Ante Milić i rukovoditelj za posebne programe ZŠS-a g. Zoran Kovačević), te Zagrebačkog taekwondo saveza (predsjednik g. Tomislav Horvat i tajnik g. Anđelko Vučenik).

SVJETSKI KUP - ARUBA

Santa Cruz , 23-25. studeni 2012. godine.

Na Arubi je održan Svjetski kup u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svjetska taekwondo federacija pozvala je našu žensku ekipu koja je na ovom natjecanju osvojila treće mjesto. Većinu hrvatske reprezentacije činile su sportašice zagrebačkih klubova Jelena Ivančić (Susedgrad sokol), Martina Zubčić (Dubrava), Antonija Žeravica (Orion), te Marina Sumić (Metalac).

Osvajanjem ekipno trećeg mjesta dokazali smo da pripadamo samom u vrhu svjetskog taekwondo sporta.

Osim što su se djevojke okitile broncom, naša međunarodna sutkinja Renata Crkvenac, dobila je priznanje kao jedna od tri najbolja suca na ovom natjecanju.

PRVENSTVO ZAGREBA ZA KADETE, JUNIORE I SENIORE

U organizaciji Zagrebačkog taekwondo saveza dana 23.09.2012. u sportskoj dvorani „Sutinska vrela" održano je prvenstvo Zagreba. Domaćinstvo natjecanja preuzeo je Taekwondo klub „Metalac". Na natjecanju je nastupilo 258 natjecatelja iz 23 kluba. Natjecanju su nazočili: predsjednik Zagrebačkog športskog saveza g. Branimir Bašić, voditelj ureda glavnog tajnika ZŠS-a g. Ante Milić, član Upravnog odbora ZŠS-a i predsjednik TK Metalac g. Anto Nobilo, direktor ureda HOO-a za olimpijski program g. Damir Šegota, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza g. Franjo Prot, koordinator svih reprezentacija HTS-a g. Petar Josipović, predsjednik ZTS-a g. Tomislav Horvat, tajnik ZTS-a g. Anđelko Vučenik i doajen hrvatskog taekwondoa g. Nikola Pečko.

Na otvaranju natjecanja predsjednik Zagrebačkog športskog saveza g. Branimir Bašić uručio je sutkinji na Olimpijskim igrama u Londonu gđici Renati Crkvenac prigodan poklon.

"Natjecanje se odvijalo na četiri borilišta i prošlo bez ikakvih problema", konstatirao je delegat natjecanja gdin Zoran Kruneš.

SKUPŠTINA ZAGREBAČKOG TAEKWONDO SAVEZA

Dana 04. srpnja 2012. u izuzetno prijateljskoj atmosferi održana je redovna skupština saveza na kojoj su nakon usvojenih izvješća u punopravno članstvo primljeni klubovi: Medvedgrad, Contra, Casper i Tigar.

Savez sada broji 32 punopravne članice.

TEHNIČKI SEMINAR WTF-a U BEOGRADU

Zagrebački međunarodni sudac za tehniku Anđelko Vučenik jedini je sudac koji obnovio znanje sudjelovanjem na stručnom seminaru organiziranom od Svjetske taekwondo federacije u Beogradu (Srbija) od 1 .6. – 6.6.2012. Njemu se priključio kandidat za novog internacionalnog suca, trener kluba Ban Keglević, gdin. Domagoj Pečko koji je uspješno „odradio" sve ispite. Uz njih kao demonstratori priključili su se ponajbolji hrvatski tehničari Tadea Beršinić i Ivan Kaić.

Seminar je vodio posebni izaslanik WTF-a majstor Ki Yong Jeong 9 Dan. Nakon seminara bit će predložena lista sudaca koji će suditi na tehničkom svjetskom prvenstvu u Kolumbiji.

PRIPREME ZA POLAGANJE

Priprema za polaganje majstorskih zvanja kandidata zagrebačkih klubova započeti će u četvrtak 17.05.2012. od 18,00 – 20,00 sati.
Priprema će se održavati jednom tjedno do održavanja datuma polaganja.
Pripreme vodi trener Vlado Ivček 6 Dan.


TRENING DOBRE VOLJE

Okupljanje trenera zagrebačkih klubova u Domu sportova proteklo je u izuzetno prijateljskoj i radnoj atmosferi. Treningu su prisustvovali treneri iz klubova: Activ, Hwa Rang, Čigra, Susedgrad sokol, Magone, Contra i Trnje.
Izrazila se želja da ovakva okupljanja budu upriličena barem jednom mjesečno.

1. KUP GRADA ZAGREBA

U organizaciji Zagrebačkog taekwondo saveza u sportskoj dvorani „Sutinska vrela“ uspješno je završeno ekipno natjecanje Kup grada Zagreba. Na otvaranju natjecanja publika je imala posebnu čast upoznati se sa kineskom vještinom Wushu povodom dvadeset godina uspostave diplomatkskih odnosa N.R. Kine i R. Hrvatske, te potpisanog ugovora o sportskoj suradnji između Zagrebačkog športskog saveza i Ureda za sport grada Pekinga.

Natjecanje je organizirano prvi puta, a zamišljeno je kao susret timova gradskih selekcija, gradova prijatelja grada Zagreba. U izuzetno prijateljskoj atmosferi prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina.

KUP GRADA ZAGREBA

Na sjednici Izvršnog odbora Zagrebačkog taekwondo saveza, održanoj 24.04.2012. imenovan je stručni tim gradskih selekcija za međunarodno ekipno natjecanje gradova prijatelja grada Zagreba pod nazivom „Kup Zagreba“ koje se održava 12.05.2012.godine. u sportskoj dvorani „Sutinska vrela“.

Stručni tim čine:

  1. Ivica Klaić – koordinator
  2. Dejan Mesarov – trener (seniori)
  3. Lidija Katalinić-Špoljarić – trener (seniorke)

icon KUP GRADA ZAGREBA KANDIDATI

icon KUP GRADA ZAGREBA POPIS EKIPE

SUDAČKI SEMINAR ZAGREBAČKOG TAEKWONDO SAVEZA

Zagrebački taekwondo savez je 25.03.2012. prema utvrđenom planu rada održao sudački seminar. Seminaru su nazočili predsjednik saveza  gosp. Tomislav Horvat, tajnik Anđelko Vučenik, te predsjednik sudaca Hrvatskog taekwondo saveza gosp. Slobodan Medić. Poseban  gost bila je  juniorska reprezentacija Hrvatske, koja se neposredno priprema za svjetsko prvenstvo u Egiptu, sa trenerima Lidijom Katalinić-Špoljarić i Hrvojem Bregešom.

Seminar je vodila Renata Crkvenac - sudac na Juniorskom svjetskom prvenstvu i olimpijadi u Londonu 2012.

Seminaru je prisustvovalo 13 zagrebačkih sudaca visoke klase. Težište seminara bilo je na novom načinu treninga sudaca, te analizi konkretnih sudačkih odluka u borbi.

U izuzetno pozitivnoj atmosferi  seminar se odužio i preko predviđenog vremena.  Predloženo je od strane nazočnih da ovakvi seminari postanu kontinuitet i praksa.

SASTANAK ZAGREBAČKIH SUDACA

Pozivaju se svi zagrebački suci (sportska borba) na zajednički sastanak i trening koji će se održati u nedjelju 25. ožujka 2012. u vremenu od  9,00 – 12,00 sati u dvorani 4. Doma sportova.

icon TRENING SUCI

RENATA CRKVENAC – PRVI HRVATSKI TAEKWONDO SUDAC NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Izvanredna vijest stigla je proteklih dana u naš savez, u sklopu koje smo obaviješteni da je naša sutkinja - Renata Crkvenac u brojnoj konkurenciji izabrana za službenog suca na Olimpijskim igrama koje će se ove godine održati u Londonu i time svoje ime upisuje u povijest Zagrebačkog i Hrvatskog taekwondo saveza kao prvi  taekwondo sudac i predstavnik Lijepe Naše koji će suditi na Olimpijskim igrama.

Put do ovakvog priznanja nije bio nimalo lak; vrijedi podsjetiti da se u kolekciji natjecanja unutar kojih je gradila svoj status i reputaciju nalaze:  Svjetsko seniorsko prvenstvo, Svjetske kvalifikacije za OI, Američke kvalifikacije za OI, Afričke kvalifikacije za OI, London 2012 Taekwondo test event i mnoga druga natjecanja međunarodnog ranga. Konačnu potvrdu svoje kvalitete dobiva od strane Svjetske taekwondo federacije po završetku sudačkog seminara koji je održan u gradu Baku (Azerbejdžan) u vremenu od 27.2. – 3.3.2012. godine.

Odlukom Svjetske taekwondo federacije delegirana je za službenog suca na najvećoj i najeminentnijoj taekwondo priredbi - Olimpijskim igrama čime dobiva najveće priznanje za svoj kvalitetni rad i djelovanje u redovima sudačke organizacije na svjetskom nivou. 

Da podsjetimo, Zagrebački taekwondo savez, odlukom Izvršnog odbora,  proglasio je Renatu Crkvenac i najboljim sucem na nivou grada za 2011. godinu.

Članak na tportal.hr

MEĐUNARODNI SUDAČKI SEMINAR U SOFIJI

Zagrebački taekwondo savez poveo je brigu o svim segmentima unutar svoje organizacije, pa je u vremenu od 23. do 26. veljače 2012. poslao i svoje suce međunarodne klase na stručni seminar za natjecanja u disciplini sportske borbe koji je organiziran od strane Svjetske taekwondo federacije, a održao se u Sofiji (Bugarska).

Seminaru su pristupili: Renata Crkvenac, Iva Rubčić, Vlado Požežanac, Danijel Bursać, Krešimir Čović, Slobodan Medić  i Anđelko Vučenik.

TEHNIČKO PRVENSTVO ZAGREBA

Dana 18.02.2012. u dvorani OŠ "Matija Gubec" na Knežiji, Zagrebački taekwondo savez organizirao je "Tehničko prvenstvo Zagreba". Domaćin natjecanja bio je klub "Magone". Nastupilo je 124 natjecatelja kroz sve selekcije iz 13 zagrebačkih klubova. Natjecanje je otvorio predsjednik Zagrebačkog taekwondo saveza gosp. Tomislav Horvat.

 

icon POJEDINAČNI REZULTATI

Ekipni rezultati:

icon KADETI

icon JUNIORI

icon SENIORI

PRIZNANJE

Još jednim značajnim priznanjem obogaćen je Zagrebački taekwondo savez.

Dugogodišnjeg taekwondo djelatnika Anđelka Vučenka koji danas obavlja dužnost tajnika Zagrebačkog taekwondo saveza, Svjetska taekwondo federacija promovirala je u suca 1. Klase.

PROGLAŠENJE SPORTAŠA GRADA ZAGREBA ZA 2011. GODINU

(Koncertna dvorana „Vatroslav  Lisinski“, 6.veljača 2012.)

Već tradicionalno, Zagrebački športski savez  proglašava najbolje saveze, stručne djelatnike i sportaše za postignute uspjehe kroz kalendarsku godinu.
Niti ovog puta taekwondo sport u 2011. godini nije zaobiđen. Zagrebačkom taekwondo savezu dodijeljena su tri priznanja:

Posebno priznanje za postignute rezultate na ime Zagrebačkog taekwondo saveza primio je predsjednik Tomislav Horvat.

Trofej Zagrebačkog športskog saveza (nagrada za životno djelo), za razvoj  taekwondo sporta -  dodijeljena je Vjekoslavu Rolihu – Braci.

Sportašicom godine proglašena je taekwondoašica Marina Sumić.

ZAGREBAČKA JUNIORSKA SELEKCIJA USPJEŠNO SE VRATILA IZ PEKINGA

Zagrebački sportaši uspješno su se vratili kući puni dojmova iz daleke Kine. Analizirajući  kompletnu akciju možemo reći da su naši sportaši bili izuzetno disciplinirani i  brzo se priviknuli na kineski ritam života i  treninga. Domaćin se na svakom koraku trudio da nam ugodi. To se može zaključiti iz prehrane (8 vrsta jela svaki dan),smještaja visoke kvalitete, odnosa na treningu i pratećeg kulturnog programa. (posjet Kineskom zidu, Olimpijskom selu, posjet kazališnoj predstavi i dr.). Prijateljski odnosi bili su na visokom nivou.

Domaćin je upriličio zajedničke treninge i natjecanje sa seniorskom reprezentacijom Kine čime su pokazali visok nivo gostoprimstva, te sportskog uvažavanja i respekta.

Treninge je vodio korejski trener koji nam je na kraju iznio  svoje mišljenje ovim riječima: “Zadovoljan sam, ali sa svojim sportašima ne.“ Unatoč tome što smo zaradili pokoju povredu, ravnopravno smo se nosili sa daleko iskusnijim i snažnijim protivnicima. Kako je suradnja i razmjena iskustava bila primarna, provedeni program zadovoljio sve učesnike.

Ovaj posjet imao je i dublji značaj kojega se može sažeti u nekoliko riječi.  Provedba ugovora u trajanju od tri godine privukla je medijsku pažnju u Hrvatskoj i Kini. Naše  vodstvo i  sportaši intervjuirani su za Kineski radio international, a predstavnici Zagrebačkog športskog saveza i Zagrebačkog taekwondo saveza  kontaktirali su Hrvatsku ambasadu, predstavnike Ureda za sport grada Pekinga i Shi Cha Hai  sportsku školu, te dogovorili uzvratni susret.

Možemo biti ponosni činjenicom da je zagrebački taekwondo  prvi „probio led“ ove kvalitetne suradnje.

RAZMJENA SPORTAŠA ZAGREB-PEKING

Nakon što je zagrebačka taekwondo ekipa sačinjena od 21 sportaša sretno stigla  u Peking u sportski centar SHI CHA HAI SPORTS SCHOL u kojem će boraviti i trenirati sa najboljim sportašima Kine, oglasili su se sa prvim dojmovima i slikama.

Nakon kratke dobrodošlice koja je upriličena za naše sportaše i trenere u pratnji, uz svakodnevne treninge koji se odrađuju i do 3 puta dnevno (od kojih prvi startaju za naše sportaše u nezamislivo vrijeme – 06:00h ujutro), upriličio se posjet i najvećim kulturnim i povijesnim znamenitostima Kine (Kineskom zidu, Zabranjenom gradu, Parlamentu, pekinškoj operi i najvećem trgu na svijetu - Tienanmenu koji može primiti 2 miliona ljudi), nakon čega su hrvatskoj ekspediciji u cijelosti „otpale noge“.

Uslijedio je i prvi „šok“ po dolasku, kad su naši mladi sportaši koji današnje vrijeme ne mogu zamisliti bez facebooka, saznali da ga ta zemlja ne podržava. No ubrzo su se snašli kroz alternativne vidove komunikacije.

Naši sportaši prava su atrakcija gdje god se pojave u „kosookom“ svijetu, pa ih mnogi zaustavljaju na ulici i mole za fotografiranje. Imali su i posebnu priliku – doživjeti proslavu kineske Nove Godine na kineskom tlu, što je iz njihove perspektive podsjećalo na pravi rat u gradu pirotehnike u kojem su slobodnu zonu neba zauzeli leteći zmajevi. Bio je to poseban doživljaj koji brojni sportaši spominju u svojim mailovima.

Iz dvorane uglavnom stižu dojmovi puni hvale od strane zagrebačkih sportaša,  oduševljeni su uvjetima u kojima treniraju i koji do sada u njihovoj sportskoj karijeri nisu viđeni; konstatiraju da su u odnosu na Kineze značajno slabije razgibani, ali puni samopouzdanja izjavljuju da su kvalitetniji od Kineskog tima u sparinzima. Iskreno priznaju da takva radna disciplina i kvalitetan pristup treningu u Hrvatskoj nije svakodnevnica. Ne žale se na pojačane napore i  težinu treninga, ali sanjaju hrvatsku hranu i maminu kuhinju.

Do njihovog povratka i detaljnog izvješća... neka slike govore.

SVEČANI PRIJEM MLADIH SPORTAŠA

 

Svečani prijem mladih sportaša koji će u sklopu programa o razmjeni sportaša na temelju protokola o suradnji Zagrebačkog športskog saveza i Ureda za sport grada Pekinga boraviti u Pekingu u vremenu od 19. siječnja do 03. veljače 2012. održat će se u prostorijama Zagrebačkog športskog saveza u petak 13. siječnja 2012. sa početkom u 12:00 sati.

Prijemu će nazočiti predsjednik Zagrebačkog športskog saveza gosp. Tomislav Šepec, tajnik Zagrebačkog športskog saveza gosp. Velimir Bašić, predstavnici Upravnog odbora Zagrebačkog športskog saveza i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, kao i  predsjednik Zagrebačkog taekwondo saveza gosp. Tomislav Horvat.